Apurahojen hakuohjeet

Siirtolaisuusinstituutin apurahat siirtolaisuustutkimuksen edistämiseen ja tukemiseen ovat haettavissa vuosittain helmikuussa (1.–28.2.).

Apurahan myönnöstä ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tiedot julkistetaan myös Siirtolaisuusinstituutin kotisivuilla.

Hakemuksen tietosisältö muodostaa henkilötietolain mukaisen henkilörekisterin, jota Siirtolaisuusinstituuttisäätiö ylläpitää, säilyttää ja arkistoi. Hakijalla on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tiedot ja korjata virheellinen tieto ottamalla yhteyttä säätiöön. Tietoja ja asiakirjoja luovutetaan hakemuksia arvioivien asiantuntijoiden käyttöön.

Hakemuksen tietoja saa tallentaa ja luovuttaa suomalaisille viranomaisille ja apurahoja jakaville yhteisöille apurahojen jaon ja käytön valvontaa varten. Myönnetystä apurahasta saa antaa tiedot julkisuuteen, vaikka myönnetty summa olisikin haettua pienempi.

Apurahanhakija vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi ja sitoutuu yllä mainittuun. Apurahanhakija antaa suostumuksensa tietojen ja asiakirjojen käyttöön.

Yksittäiset rahastoista jaettavat apurahat ovat määrältään keskimäärin 500–1000 euroa.

Apurahaa haetaan lomakkeella, jonka voit tallentaa täytettäväksi alla olevilla linkeillä:

Hakemus liitteineen lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: krista.mielismaki-kettunen(at)utu.fi Mutta sen voi lähettää myös postitse: Siirtolaisuusinstituutti, Krista Mielismäki-Kettunen, Eerikinkatu 34, 20100 Turku, Finland

Lisätietoja:

  • tutkimusjohtaja Elli Heikkilä, e-mail: elli.heikkila(at)utu.fi, puh. 0400 695 452

 

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös